tiistai 17. lokakuuta 2017

#911: Muistoja vuosien takaa + arvonta

En liene ainoa ihminen, joka saa vanhoista kappaleista mieleensä ihan valtavan hyviä muistoja. Tässä yhtenä päivänä kuuntelin soittolistaa, jolle olen taltioinut vuosien saatossa lähemmäs tuhat kappaletta - osa tältä vuodelta, mutta lähes kaikki kauempaa historiasta. On ihmeellistä, miten jokainen biisi tuo mieleeni jonkun muiston elämästä. Hauskoja hetkiä kavereiden kanssa, lämpimiä kesäiltoja aurinkomatkoilla, kisasuorituksia, ihmissuhteita ja vaikkapa sen, miten nautin jostain tietystä maastoreissusta alkavan syksyn viimeisissä kullanhohtoisissa auringonsäteissä. Paloja onnellisuudesta. 

Monet kappaleet liittyvät hevosiin, sillä kuten varmasti uskoa saattaa, on tallilla ja hevosten parissa tullut vietettyä vuosien saatossa useampikin tunti. Eilen illalla ajelin tallilta kotiin myöhään illalla kuunnellen samalla radiota, kun joltakin kanavalta alkoi soimaan tuttu kappale. Se oli soinut paljon kesän alussa ja toi mulle heti mieleen sen päivän, kun Maco saapui Suomeen. Uskomatonta, että siitäkin on kulunut jo yli neljä kuukautta aikaa! Vastahan puunasin karsinaa puhtaaksi uutta hevosta varten ja jännitin, millaiseksi uusi nelijalkainen ystäväni lopulta osoittautuisikaan. Elin uudestaan sitä uuden hevosen tuomaa huumaa, mutta olin kuitenkin jo neljä vuotta kokeneempi hevosenomistaja vailla sitä äyräiden yli pursuavaa intoa. Vaikka taisi meidän tallimestarimmekin todeta Macoa ensimmäistä kertaa rekasta karsinaan taluttaessani, että "tuon onnellisemmalta ei taida ihminen näyttää".

Postauksen loppupuolella arvonta, joka on tehty yhteistyössä Equestrian Stockholmin kanssa.





Enpä olisi voinut parempaa hevosta toivoa. Neljä kuukautta ovat menneet nopeasti ja kun pysähdyn miettimään kulunutta aikaa, en ehkä edes osaa olla tarpeeksi kiitollinen saamastani mahdollisuudesta uuden hevosen hankintaan. Tottakai arvostan jokaista päivää, mutta toisaalta en edes osaa kuvitella tilannetta, jossa olisin jättänyt hevosen ostamatta. Julkaisin parisen viikkoa sitten blogini Facebookissa päivityksen, jossa kerroin Horse Show'n merkityksestä mulle lapsena, kun asuimme äitini ja veljeni kanssa kolmistaan vanhempieni eron jälkeen. Tuon kilpailun katsominen paikan päältä oli mulle ihan valtavan iso juttu, sillä pääsin seuraamaan kymmenvuotiaana ja vähän vanhempana hienoja hevosia ja ison maailman meininkiä. Olimme paikalla äitini kanssa aina torstainäytöksessä, sillä muuhun ei ollut mahdollisuutta rahallisesti. Istuin katsomossa iltamyöhään seuraamassa kouluratsastusta tuulipuvun housut jalassani, äiti mukanani. En ymmärtänyt sen enempää ratsastuksen saloista, äiti sitäkin vähemmän. Mutta me nautittiin, yhdessä. 

Halusin tuossa Facebookin päivityksessä tarjota jollekin äidille ja lapselle mahdollisuuden lähteä katsomaan samaa torstain näytöstä Horse Show'hun antamalla kaksi lippua, jotka olin voittanut aiemmin kisoista Ypäjältä sijoituttuani lauantain luokassa. Kaverini piti ideaa hyvänä ja lahjoitti oman lippunsa mukaan, jota täydensimme vielä yhdellä lipulla. Sain satakunta aivan ihanaa viestiä, jossa äidit tai tyttäret kertoivat omasta yhteisestä harrastuksestaan, elämäntilanteistaan ja unelmistaan. Niitä lukiessa huomasin, miten valtavasti vanhemmat rakastavat lapsiaan ja miten lapset toisaalta välittävät vanhemmistaan haluten tarjota heille irtiottoa arjesta. Jotkut tarinat olivat surullisia, mutta kaikista paistoi läpi toivo paremmasta huomisesta. Silloin tajusin, miten suuresti mun pitää oikeasti osata arvostaa hyviä perhesuhteita ja ennen kaikkea sitä iloa, mitä tämä harrastus meille hevosihmisille antaa. Niin paljon yhteistä aikaa meille tärkeiden ihmisten kanssa.





Harmittavasti noitakin lippuja oli vain neljä jaettavana, mutta sen lisäksi arvoin sitten yhteistyössä Horse Show'n kanssa blogissa ja Instagramissa useampia lippupaketteja. Toivottavasti jakamani ja arpomani liput ilahduttavat saajiensa mieltä! Kohtahan sitä mennään, sillä Horse Show starttaa virallisesti huomenna. Mä menen paikalle huomenna vasta alkuillasta, koska autan illan toisiksi viimeisessä luokassa Erikaa, joka kisaa hevosensa kanssa nuorten hevosten luokassa. Tarkoitus olisi myös kannustaa ystäviäni Lucky Winners -luokassa, jos ehdin paikalle siihen aikaan. 

Ennen Horse Show'n viiden päivän rupeamaa aion kuitenkin nauttia Macon kanssa hengailemisesta oikein olan takaa, sillä se on jäänyt enemmän ja vähemmän taka-alalle muiden tapahtumien takia. Sunnuntaina olin tallilla taas ensimmäistä kertaa Aino Mastersin jälkeen uuden testikuolaimen kanssa, jonka hankin kisoista pitkällisen pohdinnan jälkeen. Enkä edes liioittele, sillä ehdotus tuon kuolaimen käytöstä tuli mulle ensimmäisen kerran jokus kaksi kuukautta sitten! Voimme ehkä virallisesti julistaa, että mä oon maailman huonoin erilaisten varusteiden kokeilija.. Meninhän mä aikoinaan Champillakin monta vuotta putkeen samalla kuolaimella, koska olin niin mielikuvitukseton, etten viitsinyt lähteä testaamaan erilaisia vaihtoehtoja. 

Joka tapauksessa hankin nyt Macolle viiksellisen kolmipalan, jossa keskiosa on jonkinlainen kuparirulla. Tuota kuolainta olisi tarkoitus käyttää vain esteillä, sillä haluaisin sinne hieman enemmän kääntöapua ja toisaalta pidätteet paremmin läpi esteen jälkeen. Missään nimessä en voisi kuvitella laittavani Macolle suuhun kovempaa kuolainta, kuten pelhamia, koska se ei ole tarpeeksi hyvin mun jalan edessä toimiakseen sellaisella ratkaisulla. Toisaalta en näe esimerkiksi gägiäkään vaihtoehtona, sillä Maco rullaisi turpansa ihan kamalan alas tullen entistä enemmän lapojensa päälle. Olen nyt ratsastanut tuolla uudella kuolaimella kahdesti sileällä ja toistaiseksi se on vaikuttanut oikein kivalta! Samalla muutin hieman suitsitusta meksikolaiseen eli testaushommia on menossa enemmänkin.





Aluksi pidin Macon turpahihnaa melko kireällä, mutta nyt olen jättänyt sitä tarkoituksella löysemmäksi. Macon ärsyttävä puoli on sen kieli, jota se roikottaa suustaan riippumatta siitä, onko se liikutuksessa vai seisooko se karsinassaan odottamassa heiniä. Tai no, eipä sitä voi kielen roikottamiseksi kutsua, kun ruuna työntää koko kielensä mitä ihmeellisimmissä asennoissa ulos suustaan. Toisaalta tuo vähenee todella hyvin sen mukaan, mitä paremmin hevonen kantaa itsensä ratsastuksen aikana. Voisin sulkea Macon suun aika hyvin turpahihnoilla, mutta silloin siitä tulee ajoittain aika tahmea kädelle, eikä se ole esteillä ollenkaan hyvä juttu. Löysemmällä suitsituksella kieli on ulkona enemmän, mutta tuntuma suuhun on kevyt kuin mikä. Kaksipiippuinen juttu. No, emmehän me onneksi koulua kisaa, niin asian suhteen ei ole suurepaa paniikkia. Pitää vaan ratsastaa paremmin, jotta kieli pysyisi suussa tulevaisuudessa aina. Ehkä.

Toinen uusi ja ihmeellinen asia, joka viime viikolla täydensi meidän elämäämme, on Equestrian Stockholmin uutuusmallisto. Osa noista uutuusväreistä myytiin loppuun jo ennen kuin ne kunnolla rantautuivat Suomeen, mistä johtuen monet meistä yhteistyöratsukoista eivät saaneet varusteita itselleen heti. Mä kuitenkin kuuluin näihin onnekkaisiin, joille varusteet saapuivat. Ja voi että, miten oon tykästynyt! Aina aihemmin olen liputtanut puhtaasti vain tummansinisen nimeen, mutta nyt on pakko myöntää, että tuo kiiltävä harmaa sopii ainakin Macon väriselle kimolle kuin nenä päähän. Vai voinko olla niin väärässä?

Jotain mun innostuksesta kertoo ehkä sekin, että olen pitänyt uutta takkiani tallihommien sijaan töissä. Tänään palelin lounaan jälkeen ja istuin tietokoneen ääressä tuo takki päälläni saaden työkavereiltani ihmetteleviä kommentteja, mutta myös kyselyitä siitä, mistä tuollainen takki on löytynyt. Moni ei varmasti yllättynyt sanoessani, että hevostarvikeliikkeessähän näitä myydään.. Heppatyttö mikä heppatyttö! 





Olen tehokkaasti myynyt pois vanhoja huopiani, sillä kaappini alkaa pikkuhiljaa täyttymään näistä Equestrian Stockholmin ihanuukista, enkä millään meinaisi enää käyttää muita vanhoja huopiani. Tällä hetkellä mulla on viisi settiä, joissa jokaisessa on toisiinsa sopivat huopa ja huppu. Champin kanssa hupun käyttö oli vähän turhaa, koska halusin sen hauskan päämerkin olevan esillä, mutta Macolla tuota samaa tarvetta ei ole ja huppu on oikeinkin sopiva varuste varsinkin kisoihin. Alan pikkuhiljaa tykästymään kimon hevoseni väriin, vaikka aluksi olinkin ihan varma, että kimo hevonen on vihoviimeinen valinta maan päällä. Okei, en edelleenkään ole vakuuttunut siitä karvasta, mitä on ja mikä näkyy erittäin hyvin kaikissa vaatteissani ja etenkin satulahuovissa. Equestrian Stockholmin huopien ehkä paras puoli on kuitenkin niiden ulkopinnan liukkaus, sillä karvat eivät todellakaan jää kiinni. Toisin kuin yhteen vanhaan huopaani, joka odottaa takakontissani sitä päivää, että yrittäisin irrottaa siitä pesukoneessa varsin tiiviisti tarttuneet yksittäiset valkoiset karvat.

Johan tässä onkin tullut höpöteltyä yhtä jos toista, mutta ei anneta sen häiritä! Kiva välillä kirjoittaa postausta sen kummemmin aihetta etukäteen pohtimatta. Mulla on tänään vielä vuorossa estevalmennusta, jonne saan teidän iloksenne kuvaajan paikalle. Enkä mitä tahansa kuvaajaa, vaan tämänkin postauksen upeat kuvat ottaneen Vilman. On mulla käynyt onni, kun näin taitava kuvaaja sattuu omaan ystäväpiiriin. Hevosihminen vielä. Huh!

Alkavan Horse Show'n kunniaksi pistetään vielä yksi arvonta pystyyn ennen jäähallille siirtymistä. Arvonta on tehty yhteistyössä Equestrian Stockholmin kanssa ja palkintona on Maconkin päällä esimerkiksi Ypäjällä nähty Midnight Blue -estesatulahuopa (klikkaa nimeä, näet kuvan). Toki käyttämättömänä ;) Huovan hinta on normaalisti 82,00 euroa, mutta nyt rintasyöpäkampanjan ajan huopaa voi ostaa ESS:n verkkokaupasta hintaan 70,00 euroa. Kommentoi tähän postaukseen oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi perjantaihin 20.10. mennessä, niin pääset mukaan arvontaan. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla ja mikäli hän on tulossa Horse Show'hun, voi huovan noutaa mukaansa jo sieltä. Eikun kaikille tasapuolisesti onnea arvontaan!

Pakko vielä erikseen hehkuttaa näitä kuvia - eikö olekin upeita? :)

214 kommenttia

  1. Harmaa sopii Macolle todella hyvin! :o

    Maiju Holvi
    maiju.holvi@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Taru Aapro
    taru.aapro@outlook.com

    VastaaPoista
  3. Sandra Näkki
    tiiasandrasofia@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Marianna Rajala
    marianna.rajala1@hotmail.fi

    VastaaPoista
  5. Reetta Mäkinen
    reetta.ma@luukku.com

    VastaaPoista
  6. Peppiina Holm
    peppiina.holm@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Aada Koivumäki
    aada.koivumaki123@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Laura Maunu
    laumau93@hotmail.com

    VastaaPoista
  9. Elli Toura
    elli.toura@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Tiiu Tahvanainen
    tiiu.tahvanainen@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Riina Jussila
    riinaj1999@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Harmaa sopii Macolle kyllä todella hyvin!

    Milja Männikkö
    milja.milkki@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Lotta
    lotta.honkanen@outlook.com

    VastaaPoista
  14. Mulla ei ookkaan vielä estehuopaa 💓

    Laura Parviainen
    lauraa.parviainen@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Iitu Varis

    iituvaris@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Outi Koskela
    outikoskela80@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Iisa Metsola
    pihla.metsola@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Nea Kautto
    nea.kautto@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Jessica Pätsikkä
    jessica.patsikka@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Tiia Ryökäs
    Tiia.ryokas@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Oijoi tummansininen huopa �� jos ei voita, niin pitää harkita huovan ostamista vaikkei tällä hetkellä olekaan hevosta. ��

    Milja Seppälä
    milja.92@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Paulina von Bonsdorff
    vonbonsdorff.paulina@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Petra Sandberg
    peta.98@hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Anna Savolainen
    anna.t.savolainen@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Kaisa Kivistö
    kaisa.kivisto@elisanet.fi

    VastaaPoista
  26. Lotta Joona
    lotta.joona1@kopteri.com

    VastaaPoista
  27. Malttaisikohan tuollaista huopaa ottaa hevosille edes käyttöön😜 Sopii kyllä Macolle erittäin hyvin tämä harmaa!

    Miranna Santala
    miiku.santalaa@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Vautsi miten upeita kuvia! :)

    Moona Kantola
    moona.julita@hotmail.com

    VastaaPoista
  29. Emmi
    emmjuu99@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Näissä kuvissa on jotenkin ihan älyttömän kauniit ja syvät värit ja kontrastit! Olen näitä ihaillut jo Instagramista ja en voi kuin kehua! :)

    Siiri Jääskeläinen
    siiri.jaaskelainen@wippies.fi

    VastaaPoista
  31. Erika Hermunen
    anni.hermunen@luukku.com

    VastaaPoista
  32. Milla Käyhty
    milla.kayhty@icloud.com

    VastaaPoista
  33. Emma Muukka
    emmaliina.muukka@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Kuvat ovat tosiaan upeita. Vähän eri tavalla muokattuja - tuo harmaasävyisyys kyllä sopii tähän vuodenaikaan ja Macon väriin. Samoin tuo huopa, niin kuin jo sanoit. Ehkä harmaa väri tykkää harmaasta ylipäätään :D

    Javella
    javellalle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä niin, vaikka aluksi olin epäileväinen. Mutta ihan turhaan! ;)

      Poista
  35. Sara Lehtinen
    slehtinen72@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Kira
    Honkaluoma.kira@luukku.com

    VastaaPoista
  37. Leea
    lleea_moi@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Nea Valjakka
    nea.valjakka@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Hanne Harju
    hanne.marikan@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Toi sun lipunlahjoitus juttu oli niin ihana! Varmasti ilahdutti saajia kuin myös arvotut liput :)

    Pinja Komulainen
    pinja.komulainen@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Anni Sahlström
    anni.sahlstrom@hotmail.com

    VastaaPoista
  42. Essi Roivainen
    essi.roivainen@gmail.com

    VastaaPoista
  43. riikka kaijansinkko
    riikka.k_95@luukku.com

    VastaaPoista
  44. Fanny Mustala

    fannymustala@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Liisa Hämäläinen
    liisa.hamalainen@live.com

    VastaaPoista
  46. Kylläpäs sopiikin Macolle hyvin toi väri! Meidän putelle kelpais toi sininen ;)
    Jenna Huotari
    jenna.huotari2@hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Nea Ponkala
    Nea.ponkala@hotmail.fi

    VastaaPoista
  48. Sanna Peltola, sapeltol@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Tanja Nieminen
    vaapun@gmail.com

    VastaaPoista
  50. ''champin läsi ei tullut esille hupun kanssa''? Siis what, mihin tää laji on mennyt... Hupun tarkoitus on käsittääkseni vaimentaa ääniä, ei olla koristeena? Voi tietysti olla että olen käsittänyt väärin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sen onkin, mutta ei Champ sitä huppua tarvinnut äänten takia. Ja pakko sanoa, että jos haluaisin vaimentaa ääniä, en käyttäisi normaalia huppua vaan ihan sitä vahvistettua mallia ;)

      Poista
  51. Siinä ois ihana huopa tuomaan motivaatiota kisaratoja kohti treenaamiseen!

    Oona Åström

    oona.astrom@gmail.com

    VastaaPoista
  52. Anette Naroma
    anette.naroma@luukku.com

    VastaaPoista
  53. Tää ois täydelline huopa!
    Lotta Pulli
    lottapul@gmail.com

    VastaaPoista
  54. Macolle sopii kyllä tosi hyvin harmaa väri <3

    Ida Turunen
    tuhattasataa@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Niina Aatrokoski
    niina.aatrokoski@hotmail.com

    VastaaPoista
  56. Johanna Kalliomäki
    johanna.kalliomaki22@gmail.com

    VastaaPoista
  57. Tiia Koivuniemi tiiakoo@hotmail.com

    VastaaPoista
  58. Jasmina Sulkumäki
    jasmina.sulkumaki@hotmail.com

    VastaaPoista
  59. Kalle Kokkonen
    kalle.kokkonen22@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Ihana väri! Heta rapsehtia@gmail.com

    VastaaPoista
  61. Sonja Haka
    Sonja.haka@outlook.com

    VastaaPoista
  62. Saara Makkonen
    saaru030@gmail.com

    VastaaPoista
  63. Johanna Stockmakari
    johanna.stockmakari@hotmail.com

    VastaaPoista
  64. Charlotte Nyman
    nymancharlotte7@gmail.com

    VastaaPoista
  65. Nelli Korelin
    nelli.korelin@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Krista Nuutamo
    Krista96a@hotmail.com

    VastaaPoista
  67. Janika Välkkilä
    janikaaa_99@hotmail.com

    VastaaPoista
  68. Raisa Leppänen
    raisa.leppanen@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Venla Limma
    venla.limma@hotmail.com

    VastaaPoista
  70. Mari Tuominen
    mari_tuominen@suomi24.fi

    VastaaPoista
  71. Nea Rinnetmäki
    nea.rinnetmaki@gmail.com

    VastaaPoista
  72. Ihania kuvia! Itekin oon yleensä aika harmaavastainen ihminen, mutta Macolle kyllä sopii tosi hyvin toi väri <3

    Henna Hautasuo
    henna.hautasuo@elisanet.fi

    VastaaPoista
  73. Enni Lampinen
    hepohupa@gmail.com

    VastaaPoista
  74. Hienoja kuvia kyllä :)

    Henna L
    hennalas@student.uef.fi

    VastaaPoista
  75. Kia Pulliainen
    kia.pulliainen@gmail.com

    VastaaPoista
  76. Aino Peurala
    aino.peurala@gmail.com

    VastaaPoista
  77. Sofia Koivuniemi
    penttilanpolku@gmail.com

    VastaaPoista
  78. Sofia Koivuniemi
    penttilanpolku@gmail.com

    VastaaPoista
  79. Emilia Lampela
    emilia00_@hotmail.com

    VastaaPoista
  80. Fiia-Riikka
    Paananen
    firifransu@gmail.com

    VastaaPoista
  81. Emma Poutiainen
    poutiainen.emma@gmail.com

    VastaaPoista
  82. Jenni Koski
    jenni.koski01@gmail.com

    VastaaPoista
  83. Ida Laine
    ida.laine9@gmail.com

    VastaaPoista
  84. Ilona Valtanen
    ilona-valtanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  85. Riikka, riikka.saukonoja@luukku.com

    VastaaPoista
  86. Riikka, riikka.saukonoja@luukku.com

    VastaaPoista
  87. Meri Mahlanen
    Mertsuu@hotmail.fi

    VastaaPoista
  88. Siiri Kärkkäinen
    siirikarkkainen67@gmail.com

    VastaaPoista
  89. Sara Kanerva
    sara.kanerva@hotmail.com

    VastaaPoista
  90. Essi Kontulainen
    essi.kontulainen@gmail.com

    VastaaPoista
  91. Reetta Ahtila
    reetta.ahtila@gmail.com

    VastaaPoista
  92. Henna Forsman henna_6@luukku.com

    VastaaPoista
  93. Kati Leppänen
    kakku.leppanen@gmail.com

    VastaaPoista
  94. Miia Silen
    Miia.silen@gmail.com

    VastaaPoista
  95. Susanne Peldan
    susanne.peldan@gmail.com

    VastaaPoista
  96. Julia
    hakkinenjulia@hotmail.com

    VastaaPoista
  97. aivan mahtavia nuo kuvat, ja kyllä huomaa miten ootte kehittyneet Macon kanssa, vaikka se teidän meno on ollut aina tosikivan näköistä! ;) tuo harmaa kyllä sopii macolle kivasti. ja ootko siis horse show’ssa joka päivä? itse olen tulossa perjantaina päänäytökseen, sekä sunnuntaina koko päiväksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Mä olen siellä tosiaan joka päivä, iltaan asti aina ja vähän vaihdellen monelta tulen paikalle :)

      Poista
  98. Janita Koponen
    janita.koponen@gmail.com

    VastaaPoista
  99. Eii Rodan tarvii tollasen huovan ��

    Sofia
    soromama@student.jyu.fi

    VastaaPoista
  100. Sofia Nyström

    Nyso.sofia@gmail.com

    VastaaPoista
  101. Aliisa Hakala
    aliisa1.hakala@gmail.com

    VastaaPoista
  102. Marjo Saarinen
    marjo.srnn@gmail.com

    VastaaPoista
  103. Marja-Liisa
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  104. Anniina Gullans
    anniina.gullans@gmail.com

    VastaaPoista
  105. Iida Ruonala
    iidu2101@gmail.com

    VastaaPoista
  106. Sanni Markkanen
    sanni.markkanen@gmail.com

    VastaaPoista
  107. Emma Sauso
    emma.sauso@gmail.com

    VastaaPoista
  108. Viivi Santala
    viivi.santala@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  109. Veera Mäkelä
    makela.veera@gmail.com

    VastaaPoista
  110. Jutta Nuuttila
    jutta.nuuttila@hotmail.com

    VastaaPoista
  111. Heli haapaharju
    Heeli.h@gmail.com

    VastaaPoista
  112. Harmaa on kyllä teidän väri!👌

    Ja vaikka näihin arvontoihin ylimääräisen liibalaaban selostaminen on maailman turhinta (!!) on ihan vähän pakko pohjustaa, kuin tollanen luxushuopa ois mahtava lahja mun puskaputelle, jonka kanssa ihan vasta vietettiin 14v vuosipäivää <3
    Nea-Maria Keränen
    neamariakernen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, ihan superhyvin sopii Macolle <3 OHO, 14v on pitkä aika! Onnea :)

      Poista
  113. Emilia
    eerola.emilia@gmail.com

    VastaaPoista
  114. Hilma Ahonen
    hilma.ahonen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  115. Jessica Parhiala
    jessica.parhiala@edu.liminka.fi

    VastaaPoista
  116. Linda
    lindajasmiina.naatanen@gmail.com

    VastaaPoista
  117. Henni Hakala
    henni@hazydazy.net

    VastaaPoista
  118. Katri Kumpulainen
    Katri.97@hotmail.com

    VastaaPoista
  119. Milla Saastamoinen
    millasaastamoinene@gmail.com

    VastaaPoista
  120. Tiina Alanen
    tiina.alanen@gmail.com

    VastaaPoista
  121. Lotta Yrjölä
    lotta.yrjola@gmail.com

    VastaaPoista
  122. Ida N.
    idan.heppajutut@gmail.com

    VastaaPoista
  123. Siru Heikkilä
    siru.heikkila@gmail.com

    VastaaPoista
  124. Siru Heikkilä
    siru.heikkila@gmail.com

    VastaaPoista
  125. Jannika Jokinen
    jankka.jokinen@gmail.com

    VastaaPoista
  126. Liisa Tiitola
    liisatiitola@gmail.com

    VastaaPoista
  127. Iisa Hiltunen
    iisa.hiltunen@gmail.com

    VastaaPoista
  128. Mulla on yksi ES:n kouluhuopa ja ovat kyllä ihan älyttömän laadukkaita ja kauniita! Jos rahatilanne ikinä tästä paranee niin pakko ostaa se deep plum-värinen huopa, voikolle hevoselle sopii kivasti ;)
    Nää kuvat susta ja Macosta on kyllä tosi kivoja! Ja tää on taas näitä mielipidekysymyksiä, että vaikka Champ oli nätti, niin kyllä Maco on paljon nätimpi siihen verrattuna! Perusrautias ei oo ikinä ollut mulle se juttu :')

    Rosa Sormunen
    levalantalli@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mä tykkäsin Champin päästä ihan superpaljon, se on kyllä aina mun suosikki! Mutta Maco ei oo yhtään huono kakkonen ;) Ja osta ihmeessä, sopii varmasti kuin nenä päähän!

      Poista
  129. Kia Rossi
    kiamaria.rossi@gmail.com

    VastaaPoista
  130. Lotta Katalkin
    lotta.katalkin@gmail.com

    VastaaPoista
  131. Heta Häkkilä
    hetahakkila@gmail.com

    VastaaPoista
  132. Mandi Broms
    mandi.broms@hotmail.com

    VastaaPoista
  133. Pinja Varis
    pinja.varis@gmail.com

    VastaaPoista
  134. Ella Pääkkönen
    ellapaakkonen99@gmail.com

    VastaaPoista
  135. Viivi Rikkola
    viivi.rikkola@gmail.com

    VastaaPoista
  136. Sanna Lehtovirta
    sanna.haliksa@gmail.com

    VastaaPoista
  137. Amelie Stendahl
    amelie.stendahl@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  138. Suvi Gröhn
    suvigrohn@gmail.com

    VastaaPoista
  139. Kaisa Pirinen
    pirinenkaisa@gmail.com

    VastaaPoista
  140. Ihana huopa!

    Maria Tomminen
    maria.tomminen@gmail.com

    VastaaPoista
  141. Maiju Varimo maiju.varimo(at)gmail.com

    VastaaPoista
  142. Ihanat huovat noi molemmat😍

    Vilma ruohola
    Vilma.ruohola@gmail.com

    VastaaPoista
  143. Hei Aada,

    Laura
    laura.niemi10@gmail.com

    VastaaPoista
  144. Saara Kirves
    zara.axe@gmail.com

    VastaaPoista
  145. Emmi Kaleva
    emmi.kaleva@hotmail.com

    VastaaPoista
  146. Upeita kuvia, varsinkin kolmas osui kivasti silmään :)

    VastaaPoista
  147. Minna
    gabriella@luukku.com

    VastaaPoista
  148. Tuulimari Kaikkonen
    xtulkku@gmail.com

    VastaaPoista
  149. Teija L
    pomppu10@luukku.com

    VastaaPoista
  150. Anna Tuominen
    annakatariinatuominen@gmail.com

    VastaaPoista
  151. Anniina Ketola

    anniinamariaketola@gmail.com

    VastaaPoista
  152. Anniina Ketola

    anniinamariaketola@gmail.com

    VastaaPoista
  153. Kia Koskinen
    kia.koskinen99@gmail.com

    VastaaPoista
  154. Linda Mäkäläinen
    ewalimukka@gmail.com

    VastaaPoista
  155. Nanna Väätäinen
    nanna.vaatainen@gmail.com

    VastaaPoista
  156. Heidi Mänttäri
    heidimanttari@outlook.com

    VastaaPoista
  157. Emma, baverems@gmail.com

    VastaaPoista
  158. Susanna Lammia
    susanna.lammia@outlook.com

    VastaaPoista
  159. Mari Heinonen

    mari.heinonen001@gmail.com

    VastaaPoista
  160. Aada Leppälä

    aada.leppala@gmail.com

    VastaaPoista
  161. JJ
    ratsu.um@gmail.com

    VastaaPoista
  162. Marianne Partanen
    maikkinen.p@gmail.com

    VastaaPoista
  163. Essi Frisk
    essif5@gmail.com

    VastaaPoista
  164. Nella Haimakainen
    nellakka@gmail.com

    VastaaPoista
  165. Jutta Leppänen
    judda97@hotmail.com

    VastaaPoista
  166. Jessica Hyökki
    jjessi.hh@gmail.com

    VastaaPoista
  167. Venla Loimovuori

    venla.loimovuori@gmail.com

    VastaaPoista
  168. Rosa Kinnunen
    kinnunennrosa@hotmail.com

    VastaaPoista
  169. Laura Linna
    laura_linna@outlook.com

    VastaaPoista
  170. Vilma Flinck
    vilma.flinck@gmail.com

    VastaaPoista
  171. Mirja Kippilä
    mirja.kippila@hotmail.com

    VastaaPoista
  172. Emmi Salminen
    Emmiska01@gmail.com

    VastaaPoista
  173. Heini Miettinen heinimiettinen5@gmail.com

    VastaaPoista
  174. Elina Tornack, elina.tornack@gmail.com

    VastaaPoista
  175. Madleena Berg
    Madleenab@gmail.com

    VastaaPoista
  176. Kisahepan vaihtuessa uusi kisahuopa tulisi tarpeeseen!

    Matilda Makkonen
    hannamatildamakkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  177. Arvonnassa mukana!
    Sonja Kemppainen
    sonja.kemppainen@gmail.com

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat