torstai 13. lokakuuta 2016

#801: Matka kohti esteratsastuksen huippua

Lokakuinen tiistai tuo mukanaan uusia piirteitä, kun kaarran autoni Kirkkonummelaisen yksityistallin pihamaalle. Vastassa on oikea kilparatsastajan unelma: koulu- ja esteratsastukseen tarkoitetut kentät, maneesi ja suuri kävelytyskone. Kaikkialla on siistiä ja rauhallista. Ihastelen paikkoja hetken, ennen kuin katseeni kohtaa nuoren vaaleahiuksisen naisen kanssa. Vastaan lämpimään, mutta napakkaan kädenpuristukseen. 20-vuotias suomalainen esteratsastajalupaus Emma Tallberg on saapunut aamun luennoiltaan tallille tapaamistamme varten.

"Ajatus oli alusta asti se, että välivuoden jälkeen tulen Suomeen opiskelemaan", Emma toteaa hymyillen. Hymyyn sekoittuu pieni hiven haikeutta - onhan takana noin vuoden kestänyt treenaus- ja kilpailujakso Sveitsissä ammattilaisratsastaja Anna-Julia Kontion ja Martin Fuchsin kanssa. Nuori nainen päätyi Sveitsiin sattumien kautta, kun hän lähti heti ylioppilaskirjoitusten viimeisen koepäivän iltana Ranskaan kilpailemaan ja valmentautumaan hevostensa kanssa. Siellä Emma solmi kontakteja, jotka ohjasivat hänet Kotion ja Fuchsin luo.

Vaikka Sveitsiin lähteminen saattoi olla pieni onnenkantamoinen, ovat hevoset kuuluneet Tallbergin elämään aina pikkutytöstä asti. Oikeastaan jo ennen hänen syntymäänsä, sillä Emman äidinäiti Tuulikki Sohlberg ratsasti suomalaisen kouluratsastajalegenda Kyra Kyrklundin kanssa Soulin olympialaisten kouluratsastusjoukkueessa. Oman kotitallinsa Tallbergin perhe rakensi Kirkkonummelle Emman ollessa nelivuotias. Perheen lapsista kaikki siskokset ratsastavat ja kilpalevat, jokainen heistä on edustanut Suomea arvokisoissa. Tanskassa siraruskolmikko teki historiaa, kun he kaikki osallistuivat PM-kilpailuihin. Anna ja Julia Tallbergin lajiksi on valikoitunut kouluratsastus, Emma sen sijaan on keskittynyt esteratsastukseen. "Nuorempana kisasin molemmissa lajeissa, mutta pian esteratsastus vei mukanaan. Mä olen aina ollut luonteeltani enemmän esteratsastaja." Hän onkin kuulunut Suomen maajoukkueeseen aina 14-vuotiaasta asti, kilpailu-uran alkaessa 8-vuotiaana.

Vielä tiistaina Emma oli Suomessa kotitallillaan. Tänään torstaina nuori nainen kilpailee Oslossa kahden hevosensa kanssa. Tämä kuva otettiin tiistaina, muut postauksen kuvat ovat Tallbergin arkistoista :)



Vuosi Sveitsissä muutti Emmaa ratsastajana paljon. "Suurin muutos tapahtui sielätyöskentelyssä ja pikkutarkkuudessa. Juuli (Anna-Julia Kontio) on äärettömän taitava valmentaja ja ratsastaja, ihan kuin robotti hevosen selässä. Hän ratsasti mun perässä ja neuvoi, mitä mun pitää tehdä. Arven oli ennen aika etupainoinen, mutta nyt se on itse menossa ja kantaa itsensä." Niin, Emmalla on tällä hetkellä kaksi kilpahevosta: 14-vuotias ykköshevosen paikkaa pitänyt Dolce Vita Crosby ja perheen oma kasvatti, 8-vuotias Arven. Molemmat hevoset hyppäävät Tallbergin kanssa kansainvälisiä luokkia jopa viiden tähden tasolla asti. "Vielä talvella kukaan ei olisi uskonut, että Arven pystyisi nousemaan sille tasolle näin nopeasti. Se on aina ollut varovainen ja sillä on hyvä tekniikka, mutta sen skouppi on ollut kysymysmerkki." Hauska yksityiskohta hevosen historiassa sijoittuu parin vuoden taakse, kun Emma kisasi Arvenilla nuorten hevosten luokkia Helsinki Horse Show'ssa. Katsomossa luokkaa seurasi Martin Fuchs, jolla on tapana ympyröidä mielenkiintoisia hevosia lähtölistasta. Fuchs oli ympyröinyt Arvenin nimen, ja kun Emma oli treenaamassa Sveitsissä, oli paperi yllättäen löytynyt tavaroiden joukosta. "Martin sanoi, että hänellä olikin ollut tunne, että hän oli nähnyt tämän hevosen hyppäävän aiemmin", Emma nauraa.

Tänä vuonna Helsinki Horse Show on Emmalle uusien koitoksien paikka. Ratsastajalle aukesi paikka maailmancup-luokkaan, joka hypätään 160cm korkeudella maailman huippujen kanssa. "Otan päivä kerrallaan ja katson, lähdenkö hyppäämään sitä." Vaikka Emma on noussut hurjaa vauhtia kohti maailman korkeimpia esteluokkia, on maailmancupin osakilpailu silti kova ponnistus. Toisaalta edes Emma itse ei olisi uskonut vielä vuosi sitten olevansa nyt tässä tilanteessa, kilpailemassa molemmilla hevosillaan samoissa luokissa maailman parhaimpien ratsastajien kanssa. Viime kevään menestys Münchenin 160cm-luokassa antoi kuitenkin valtavasti uskoa omaan tekemiseen. "Olen kriittinen ratsastaja ja yritän aina pohtia, mitä voisin tehdä paremmin. Kun ratsastin maaliin, mietin heti ensimmäisenä, mitä valmentajani olisi korjannut radassani, vaikka mulla olikin hyvä tunne." Radalta pois ravatessaan Emma kuitenkin näki, kun hänen äitinsä itki onnesta ja Fuchs juoksi vastaan kehuen suoritusta vuolaasti.




Juuri parhaillaan Norjassa kilpaillaan Oslo Horse Show'ssa, jossa Tallberg hyppää molemmilla hevosillaan kahden tähden luokkia. Se on matalampaa tasoa, mitä hevoset ovat nyt tehneet, mutta Emma haluaa saada niiden kanssa hyvän fiiliksen Helsingin kisoja varten. Kisoihin on valmistauduttu hyvissä ajoin, vaikka kilpailemisesta muodostui Sveitsissä tavallinen rutiini muun työnteon keskelle. "Työnantajani saattoi ilmoittaa perjantaina, että lähdet tällä hevosella huomenna kisoihin. Kilpaileminen ei enää jännittänyt, mutta toki isommat kisat ovat asia erikseen. Niitä varten tehdään tarkat suunnitelmat ja latautuminen on erilaista." Hevosten valmistelu kisoja varten ei eroa normaalista viikko-ohjelmasta juuri ollenkaan. "Hevoseni työskentelevät normaalisti ihan viimeisiin päiviin asti. Ne ovat nykyään paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen, vaikka ne tekevät töitä enemmän kuin aiemmin. Haluan jatkaa samaa myös Suomessa."

Aivan, Helsinki Horse Show'n jälkeen Tallbergin hevoset muuttavat jälleen perheen kotitallille Kirkkonummelle. Emma opiskelee Helsingin yliopistossa ensimmäistä vuottaan, joten opintoihin on panostettava. "Tarkoituksenani on tehdä tämän vuoden puolella mahdollisimman paljon opintoja, jotta voin lähteä talvella takaisin ulkomaille treenaamaan. Keväällä opiskelen vähemmän." Huippu-urheilijalle ominainen määrätietoisuus näkyy Emmassa myös opintojen saralla. Kuluneen syksyn aikana hän on lentänyt Sveitsin ja Suomen väliä, sillä Arven ja Dolce Vita Crosby ovat asuneet edelleen Sveitsissä. Suomessa aika on kulunut luennoilla ja kotitallin asiakkaiden hevosia ratsastaen, Sveitsissä on jatkettu siitä, mihin on viimeksi jääty. "Ja jos mahdollista, hevoseni ovat olleet vain parempia tullessani takaisin. Sveitsissä niitä ratsastavat niin taitavat ratsastajat mun ollessa poissa."





Vaikka opiskelu on ollut Emman mielestä mukavaa, haluaa nuori nainen silti tähdätä jollain tavalla kohti maailman huippua esteratsastuksessa. Varsinkin kesän menestyminen kilparatsastuksessa lisäsi halua palata nopeasti takaisin Keski-Eurooppaan hevostöihin. Parasta Sveitsissä oli huomata oma edistyminen konkreettisella tasolla. Se ja kilpailut auttavat jaksamaan läpi rankkojen arkipäivien, jolloin päivät toistavat pitkälti samaa kaavaa ja ihminen on koetuksella niin henkisesti kuin fyysisestikin. "Äiti on aina sanonut, että kilpailuihin lähteminen on kuin juhliin lähtemistä. Kotona tehdään kaikki työ, siinä ei ole mitään glamouria. Kisoissa sä näet ihmisiä, se on sosiaalista ja kivaa. Samalla sä näet töiden tulokset." 

Paras muisto Horse Show'sta ei liity Emmalla omiin kilpailusuorituksiin. Hänelle on jäänyt mieleen vuoden 2014 Grand Prix -luokka, jossa Anna-Julia Kontio hyppäsi puhtaan suorituksen. Maalilinjan jälkeen ratsastaja vilkutteli hurraavalle yleisölle laukaten ympäri kisakenttää. Siinä hetkessä Emma ajatteli, että hän haluaisi kokea saman tunteen joskus itsekin. "Nyt kun mietin, en mä ikimaailmassa ajatellut silloin, että voisin osallistua samoihin luokkiin viiden tähden tasolla. Se on aika hurjaa, olen vähän itsekin miettinyt, että miten tässä näin kävi." Lausetta seuraa iloinen naurahdus. Ratsastajan silmistä paistaa onni. Tänä vuonna onnistumiseen maailman huipulla on mahdollisuus. Pidetään peukut pystyssä ja toivotaan, että Emman uurastus Horse Show'ssa menee parhaimmalla mahdollisella tavalla!

___________________

ARVONTA!

Postauksen loppuun pieni arvonta! Helsinki Horse Show ja minä halutaan tarjota teille mahdollisuus päästä seuraamaan lauantain 22.10.2016 kansainvälistä iltanäytöstä klo 18.30-23.30. Kirjoita tähän postaukseen kommentti, johon liität nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Arvonnan voittaja saa kaksi kappaletta lippuja kyseiseen näytökseen - arvo lähes 140 euroa. Arvonta suoritetaan tiukan aikataulun takia jo huomenna klo 15, joten muistakaa jättää kommentti, jotta arpaonni ei mene sivu suun! :) 

378 kommenttia

  1. Vilma Laine

    lainevilma2@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Saga Lavi

    sagasilvia10@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Johanna järvi johku97@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Heidi Korhonen
    heidi.Korhonen0@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Vautsi, tosi hyvä kirjoitus! Susta tulisi loistava toimittaja :D

    VastaaPoista
  6. Jessica Hägerström
    jeccuhg@icloud.com

    VastaaPoista
  7. Veera Niutanen

    veera.niutanen@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Jenni Lehtinen

    jennilehtinenpp@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Tiia Mäkelä

    tiiamakela2001@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Jenni Lehtinen

    jennilehtinenpp@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Laura
    laura.tolonen12@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Siru Heikkilä

    siru.heikkila@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Jenna Pukero
    jenna.pukero@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Jasmin Arvola

    hevoshopero31@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Emmi Ruotsalainen
    emmiru@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Suvi Gröhn

    suvigrohn@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Milla Kuisma

    milla-kuisma@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Sulla on kiva tapa kirjoittaa ja tällainen haastattelu postaus on mukavaa vaihtelua. :)
    Johanna Parikka, parikkajohanna@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Laura Tolone
    laura.tolonen12@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Pyry tynkkynen
    Pyry.tynkkynen@hotmail.com

    VastaaPoista
  21. Inka Pääkkönen
    inka.paakkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Jonna Ikonen

    jonna.ikonen@elisanet.fi

    VastaaPoista
  23. Linda Yli-Ketelä
    linda.yliketela@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Emmi Peltoniemi
    emmi.peltoniemi@hotmail.com

    VastaaPoista
  25. Sanna Mäkelä
    sannaemakela at gmail.com

    VastaaPoista
  26. Helena Tikkanen

    helllu.tikka@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Erika Keurulainen
    erika.keurulainen@live.com

    VastaaPoista
  28. Tykkään sun blogista :)

    Anni Kangasperko
    anni.kangasperko@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Vivianne Homanen
    Vivianne.homanen@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Vivianne Homanen
    Vivianne.homanen@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Linda Lehesaho
    linda.lehesaho@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Ihana kirjoitus :-)
    Camilla Rautiainen
    camilla.rautiainen@live.fi

    VastaaPoista
  33. Olipas mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava postaus! :)

    VastaaPoista
  34. Oona Loimulahti
    oona.loimulahti@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Eve
    eveliina_leino@hotmail.com

    VastaaPoista
  36. Olipas mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu juttu! :)

    Emmi Lehtinen / emmi.lehtinen@ktf.fi

    VastaaPoista
  37. Julia Häkkinen
    hakkinenjulia@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Julia Häkkinen
    hakkinenjulia@hotmail.com

    VastaaPoista
  39. Maria Salomaa

    mariasalomaa@hotmail.com

    VastaaPoista
  40. Matilda Tuominen
    matildatuominen@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Janina Vuorenmaa
    janina.vuorenmaa @kolumbus.fi

    VastaaPoista
  42. Matilda Tuominen
    matildatuominen@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Maruna Korkeila
    marunaurelia@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Johanna Lipponen

    johanna.lipponen@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  45. Miia Koskinen
    Miiamkoskinen@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Tsemppiä Emmalle HIHSiin! :)
    Roosa Malinen
    Roosa.m93@gmail.com

    VastaaPoista
  47. Tsemppiä Emmalle HIHSiin! :)
    Roosa Malinen
    Roosa.m93@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Mimmi Tuominen
    maj_93@hotmail.com

    VastaaPoista
  49. Wilma Sorjonen
    wwilmas@hotmail.com

    VastaaPoista
  50. Eikö sulla ollut instassakin arvonta? Onko se ratkennut ja kuka sai liput? :)
    Miten suoritat arvonnan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä, ne liput oli eri päivälle vain :) Arvonta suoritettiin valitsemalla sokkona yksi kommenttien lähettäneistä, samalla tavalla toimii tämänkin arvonta. Arpaonni suosi nimikirjaimia E.P., mutta en viitsi paljastaa nimeä täällä, koska siihe en ole pyytänyt erikseen lupaa. Voittajalle on tiedotettu yksityisviestillä ja hän on tietoinen voitostaan :)

      Poista
  51. Henna Mäkinen
    hen_z_ku@hotmail.com

    VastaaPoista
  52. Henna Mäkinen
    hen_z_ku@hotmail.com

    VastaaPoista
  53. Matilda Makkonen
    hannamatildamakkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  54. Vilma, paikkanitiedan@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Rosa Kinnunen
    Kinnunennrosa@hotmail.com

    VastaaPoista
  56. Oona Otsamo

    oona.otsamo at luukku.com

    VastaaPoista
  57. Sinna Siren
    sinna.siren@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Veera Suominen
    00girole@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Veera Suominen
    00girole@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Mia Jantunen
    mia.jantunen@yahoo.com
    Jokainen blogipostauksesi on piristys päivään, kiitos. ☺

    VastaaPoista
  61. Rita Lahti

    rita_lahti@hotmail.com

    VastaaPoista
  62. Aino Laukkanen
    aino.laukkanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  63. Laura Parviainen lauraa.parviainen@gmail.com

    VastaaPoista
  64. Elina Pellosniemi
    elina.pellosniemi@gmail.com

    VastaaPoista
  65. Jenna Huotari
    jenna.huotari2@hotmail.com

    VastaaPoista
  66. Sandra Näkki
    tiiasandrasofia@gmail.com

    VastaaPoista
  67. Roosa-Maria Toivonen
    roosa.toivonen@windowslive.com

    VastaaPoista
  68. Pinja Komulainen
    pinja.komulainen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  69. Anne-Mari Miettinen
    annemari.miettinen29@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Anni Lampinen
    annilampinen@hotmail.com

    VastaaPoista
  71. Jenna Kosonen
    jenna03.kosonen@gmail.com

    VastaaPoista
  72. Linda Vauhkonen
    linda.eveliina@hotmail.com

    VastaaPoista
  73. Triinu Luoma-aho
    Triinula9@gmail.com

    VastaaPoista
  74. Heli Haapaharju
    Heeli.h@gmail.com

    VastaaPoista
  75. Sanna Kallio
    sannakallio88@gmail.com

    VastaaPoista
  76. Sanni Laurikkala
    sansku.l@windowslive.com

    VastaaPoista
  77. Susanna Järäinen
    susanna-2@hotmail.com

    VastaaPoista
  78. Lilli Ronkanen

    lilli.ronkanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  79. Pauliina Nikkilä
    Pauliina_94_hotmail.com

    VastaaPoista
  80. Sini Hämäläinen
    sinid@luukku.com

    VastaaPoista
  81. Mielenkiintoinen postaus:)
    Lidia Timlin
    Lidia.timlin@gmail.com

    VastaaPoista
  82. Jenni Kauhanen
    jjensy@hotmail.com

    VastaaPoista
  83. Freja Grönfors
    fgronfor@gmail.com

    VastaaPoista
  84. Inka Rautio
    rautioinkajulia@gmail.com

    VastaaPoista
  85. Minttu Ketola
    minttuketola@icloud.com

    VastaaPoista
  86. Tosi hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus, jos mahdollista, niin lisää tällaisia!!:)
    Iida Rosling
    iida.rolsing@gmail.com

    VastaaPoista
  87. Saija Seppälä
    saija.t.seppala@gmail.com

    VastaaPoista
  88. Enni Honkanen

    enni.penni9@gmail.com

    VastaaPoista
  89. Nella Hakanen, nellanelkku96@hotmail.com

    VastaaPoista
  90. Jenny Wikström
    wikstrom.jenny@gmail.com

    VastaaPoista
  91. Eveliina Nykänen
    eveliinanyka@gmail.com

    VastaaPoista
  92. Iida Uimonen
    iida.annijanita@gmail.com

    VastaaPoista
  93. Eveliina Laukkanen
    ewe.l@luukku.com

    VastaaPoista
  94. Emma Ikonen
    emppu.iko15@gmail.com

    VastaaPoista
  95. Tiina Sonninen

    Tinkku.sonninen@gmail.com

    VastaaPoista
  96. Lotta Virtanen
    lotta.i.virtanen@icloud.com
    hieno postaus, tosi mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
  97. Liisa Tiitola

    liisatiitola@gmail.com

    VastaaPoista
  98. Polina Nevaeva
    polina120708@gmail.com

    VastaaPoista
  99. Mimmi Tikka

    mimmi.savitaipale@gmail.com

    VastaaPoista
  100. Hyvä postaus! :)
    Kaisa Tauriainen
    kaisa.tau@gmail.com

    VastaaPoista
  101. Eve Koskela
    eve.koskela99@gmail.com

    VastaaPoista
  102. Vilma Lappalainen
    wilma.lappalainen@gmail.com

    VastaaPoista
  103. Ella Harjula
    ella.harjula@hotmail.fi

    VastaaPoista
  104. Riina Hyvärinen
    riina.elina02@gmail.com

    VastaaPoista
  105. Todella kivaa luettavaa, hieno ratsastaja ! :)

    Ida Ahlfors
    ida.ahlfors@windowslive.com

    VastaaPoista
  106. Laura Kanerva
    laura.kanerva1@gmail.com

    VastaaPoista
  107. Linnea Tikka

    tikka.linnea@live.fi

    VastaaPoista
  108. Anna Savolainen
    anna.t.savolainen@gmail.com

    VastaaPoista
  109. Iitu
    Virmavirta

    iitu.virmavirta@gmail.com

    VastaaPoista
  110. Iitu
    Virmavirta

    iitu.virmavirta@gmail.com

    VastaaPoista
  111. Enni Lahtinen
    enni.lahtinen@elisanet.fi

    VastaaPoista
  112. Viivi Koskinen

    Viivieveliina.koskinen@gmail.com

    VastaaPoista
  113. Oispa huippua päästä katsomaan:)


    Tiina Jokiniemi, t.jokiniemi@gmail.com

    VastaaPoista
  114. Jatta Rundström

    elli.poni@gmail.com

    VastaaPoista
  115. Peppiina Holm

    peppiina.holm@gmail.com

    VastaaPoista
  116. Jutta heikkinen
    juttahe@student.uef.fi

    VastaaPoista
  117. Sini Gröhn

    sinimgrohn@gmail.com

    VastaaPoista
  118. Reeta Lappi
    reetafmalik@gmail.com

    VastaaPoista
  119. Taiga Järvenpää
    ravisiskokset@gmail.com

    VastaaPoista
  120. Sini Nikunen
    late.rakas@gmail.com

    VastaaPoista
  121. Taiga Järvenpää
    ravisiskokset@gmail.com

    VastaaPoista
  122. Vilma Laakso

    vilmalaakso@hotmail.com

    VastaaPoista
  123. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  124. Ansku N.

    kauraturvankanssa@gmail.com

    VastaaPoista
  125. Emilia Fors
    Emilia.fors15@gmail.com

    VastaaPoista
  126. Laura Marjeta

    laura.marjeta@hotmail.com

    VastaaPoista
  127. Elviira Sarakoski
    elviira.s@gmail.com

    VastaaPoista
  128. Erika Kähönen
    erika.kahonen@gmail.com

    VastaaPoista
  129. Lotta Honkanen
    lotta.honkanen@outlook.com

    VastaaPoista
  130. Pinja Nummela
    kht.speedlimit02@gmail.com

    VastaaPoista
  131. Ella Linden
    ellalinden13@gmail.com

    VastaaPoista
  132. Erittäin mielenkiintoinen, ja hyvin kirjoitettu teksti! Mistä sait idean tähän postaukseen/siihen että lähdit Emmaa haastattelemaan? :)

    Julia Vastamaa
    julia.vastamaa@hotmail.com

    VastaaPoista
  133. Emma Poutiainen
    poutiainen.emma@gmail.com

    VastaaPoista
  134. Pakko sanoa että tosi upeesti kirjoitettu! Yleensä en jaksa tälläsiä lukea mut oli niin hyvin kirjoitettu että oli pakko lukea loppuun aati!:)

    VastaaPoista
  135. Heidi Kaarttinen
    heidi.kaarttinen@hotmail.com

    VastaaPoista
  136. Nuppu Takala
    nuppu.takala@icloud.com

    VastaaPoista
  137. Caroline Elgert, crille.e@hotmail.com :)

    VastaaPoista
  138. Riikka Ilmonius

    riikka56@gmail.com

    VastaaPoista
  139. Aino-Riikka Keskitalo
    aino-riikka.keskitalo@edu.pyhajoki.fi

    VastaaPoista
  140. Veera Mäkelä
    makela.veera@gmail.com

    VastaaPoista
  141. Ilona Valtanen
    ilona-valtanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  142. Suvi Airikka
    suvi.koskela85@gmail.com

    VastaaPoista
  143. Tinja Mukala
    tinja.mukala@luukku.com

    VastaaPoista
  144. Sohvi Lehtinen
    idaasohvi@gmail.com

    VastaaPoista
  145. Sinna Pettinen
    sinnapettinen@gmail.com

    VastaaPoista
  146. Annina Mäkinen
    Annina.makinen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  147. Nyt tulee seurattua Emman suoritusta ihan eri silmin, kiitos tästä jutusta!

    Hekku
    huesofblackblog@gmail.com

    VastaaPoista
  148. Saaga Kangas
    saaga.kangas@hotmail.com

    VastaaPoista
  149. Saaga Kangas
    saaga.kangas@hotmail.com

    VastaaPoista
  150. Janni Holmström
    japiholm@gmail.com

    VastaaPoista
  151. Helena Heino
    heinohelena98@gmail.com

    VastaaPoista
  152. Niina Paldanius

    niinapaldanius03@gmail.com

    VastaaPoista
  153. Jaana
    berrylaku@gmail.com
    ������

    VastaaPoista
  154. Onpa tuo postauksen eka kuva kaunis. Jossain on vielä selvästi ruskaa jäljellä. Täältä ovat tuulet jo pyyhkineet suuren osan lehdistä pois...

    Noora
    javellalle[at]gmail.com

    VastaaPoista
  155. Merja Vasajoki
    merjavasajoki@gmail.com

    VastaaPoista
  156. Lotta Eskelinen
    Lotsipotsi@gmail.com
    Upee kirjotus btw��

    VastaaPoista
  157. Lotta Eskelinen
    Lotsipotsi@gmail.com
    Upee kirjotus btw��

    VastaaPoista
  158. Sanni Mikkonen
    santsu.mikkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  159. Oli tosi kiva postaus tykkäsin

    VastaaPoista
  160. Kiva haastattelu!
    Anu Anttiroiko
    anu.anttiroiko@gmail.com

    VastaaPoista
  161. Essi Järvenpää
    esterixx@hotmail.com

    VastaaPoista
  162. Senni Tanttari senni.tanttari@gmail.com

    VastaaPoista
  163. Pinja Rämä
    pinjaa00@luukku.com

    VastaaPoista
  164. Marja Ahokangas
    marja.ahokangas@elisanet.fi

    VastaaPoista
  165. Ihan unohtus kokonaan, että kuka kirjottaa; tän haastattelun olis voinut ihan hyvin lukea vaikka Hippoksesta!

    Senni Haapaniemi
    s.blogijutut@gmail.com

    VastaaPoista
  166. Anna Kokkola annakokkola@live.com

    VastaaPoista
  167. Eeva Turtiainen
    eeva_turtiainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  168. Jari Kalliomäki
    jaaksu@suomi24.fi

    VastaaPoista
  169. Laura Pohjola
    pohjola.laura@gmail.com

    VastaaPoista
  170. Janika Jokisalo
    janika.jokisalo@gmail.com

    VastaaPoista
  171. Soile Iisakkala
    soile.iisakkala@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  172. Laura keistinen ;)
    Laurakeistinen@gmail.com

    Ps. Emma on ihana, pidän niin peukkui hälle ��

    VastaaPoista
  173. Eerika Markkanen

    markkanen.pia@gmail.com

    VastaaPoista
  174. Riikka Kaijansinkko
    riikka.k_95@luukku.com

    VastaaPoista
  175. Sofia Kerstinen

    soffe.kerstinen@gmail.com

    VastaaPoista
  176. Marle Hämäläinen
    hamalainenmarle@gmail.com

    VastaaPoista
  177. Vautsi, kiva postaus!

    Lotta Hekkala
    lotta.hekkala@gmail.com

    VastaaPoista
  178. Viivi Reinikainen

    viivi.reinikainen1@gmail.com

    VastaaPoista
  179. Julia Tossava
    julia.tossava@gmail.com

    VastaaPoista
  180. Alisa Suppola
    alisa.suppola@hotmail.com

    VastaaPoista
  181. Janina A
    airikainen.janina@gmail.com

    VastaaPoista
  182. Joanna Fagerström
    Jofa.2000@gmail.com

    VastaaPoista
  183. Sanni Sipola

    sannisipola@gmail.com

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat