torstai 31. maaliskuuta 2016

#714: No johan on loimet!

Kevät kolkuttelee tosiaan jo ovella, sillä täällä eteläisessä Suomessa lumi on sulanut aikalailla jo kokonaan pois maasta. Elättelen toiveita, että pääsisin korkaamaan ulkokauden mahdollisesti jo perjantaina - kenttä lupailee sen verran hyvää. Vaikkei ulkokentällä ole ihan vielä päässyt rallittelemaan, olemme kuitenkin onnistuneet napsimaan muutamia melko keväisiä kuvia Champista ja sen uusista kevätvaatteista. Pitäähän jokaiseen vuodenaikaan olla omat kuteet ;)

Lupailin aiemmissa postauksissa parempaa analyysia hankinnoista, joita tein blogipäivänä Veljekset Wahlstenilta. Kaiken kaikkiaan mukaani lähti tuolloin kaksi loimea, riimunnaru, uudet grippipaikalliset kisahousut (jotka tosin ovat vielä matkalla) sekä erikoisöljyä Champille mahaa tukemaan. Tänään pääsette tutustumaan noihin kahteen loimeen, sillä ne päätyivät kuvattaviksi minkäs muunkaan kuin uljaan rautiaan ruunani päällä. Tuntui muuten hassulta heittää hevosen niskaan toppaloimi lintujen lauleskellessa lähipuissa, sillä ulkona oli reippaasti yli kymmenen astetta lämmintä. Ensimmäiset hevoset tarhasivat tallillamme jo ilman loimea. Niin se kesä lähestyy!






Sain Wahlstenin vierailusta kertovaan postaukseen kysymyksen, mitä merkkiä kuvissa olleet satulahuovat edustivat. Kyseessähän oli Horse Comfort Premium -sarjan tuotteita, jotka ovat kiinnittäneet oman huomioni varsin positiivisella tavalla. Muistanette varmaan takin, jota esittelin blogissani kuun alussa: sekin kuului tähän samaiseen tuoteperheeseen. Horse Comfort lienee merkkinä monelle tuttu, sillä se on Veljekset Wahlstenin oma tuotesarja, jota on nyt lähdetty kehittämään eteenpäin omalla Premium -sarjalla. Siinä tarkkaan valittuja tuotteita on lähdetty viemään ihan uudelle tasolle - tuotteet sopivatkin ratsastajille, jotka arvostavat laadukkaita ja kauniita tuotteita, mutta eivät kuitenkaan halua maksaa tuotteista ylihintaa. 

Tällä hetkellä tuoteperheeseen kuuluvat itseltänikin löytyvä parkatakki, varustekassi, vapaa-ajallekin sopivat kassit, muutamia erilaisia satulahuopia, ihanan näköinen ja tuntuinen pikeepaita sekä tässä postauksessa esittelyssä oleva loimi. Sain hiplailla näitä kaikkia tuotteita myymälässä ja sovitin pikeepaitaa ostoaikeissa, mutta rahatilanteeni takia se jäi toistaiseksi hyllyyn. Pikeepaidat ovat kuitenkin omasta mielestä kesän must-to-wear -ratsastusvaruste, sillä mikään ei näytä yhtä tyylikkäältä ratsastajan yllä. Liekö tämä sitten vain oma käsitykseni, mutta sen vuoksi mulla on vaatekaappi pullollaan pikeepaitoja!






Mutta sitten itse loimiin! Kun kiertelimme Wahlstenin myymälässä, näytti Anne meille tämän kyseisen loimen osana uutuussarjaa. Suurin osa paikalla olleista bloggaajista taisi ihastua loimeen ensisilmäyksellä, sillä sen perään oli melkoisen monta haikailijaa. Wahlsten antoi loimen mulle kuukauden sponsorituotteena, joten Champ saa arvolleen sopivan takin ;) Kyseinen loimi on tehty eräänlaiseksi edustusloimeksi, sillä se on materiaaliltaan kevyttä softshellia ja sen kyljissä on jalustimille omat aukot. Näin ollen loimen voi pukea päälle esimerkiksi kisareissuilla kävelyiden tai vaikka alkulämmittelyiden ajaksi. Toisaalta loimen voi pukea vaikka traileriin, sillä ratsastusta varten irrotetut ristivyöt saa näppärästi takaisin kiinni.

Loimen yksityiskohdat tekevät siitä juuri sopivan mun makuun. Edessä on melko iso logo, mikä saattaa jakaa ihmisten mielipiteitä. Itse joudun tunnustamaan, että onhan se ihan hirveän hieno: pieni materialismionnellisuus nostaa päätään sisälläni. Loimen etuosan kiinnitys tapahtuu normaalilla klipsillä edestä, tuo tarraosa laitetaan siihen päälle kiinni. Toinen yksityiskohta on punottu valkoinen häntälenkki, joka taitaa olla ihan pakollinen juttu jokaisessa vakavasti otettavassa edustusloimessa, enkkuvilttiä lukuunottamatta.

Jos jotain miinuspuolia pitää keksiä, sanoisin ongelmaksi muodostuvan etuosan kiinnityksen. Ei todellakaan tarran vuoksi, vaan siksi, ettei siinä ole säätövaraa. Joillekin hevosille tämä on tietysti huonompi homma, mikäli hevosella on kovin iso etuosa. Toisaalta tällaiset edustusloimet eivät yleensä ole päällä pitkiä aikoja putkeen, mikä selittää hyvin tuollaisen kiinnityksen käytön. Softshell-kankaan ansiosta tuo sininen väri on muuten jotenkin todella kiiltävä ja syvä, mikä on tällaisen kaltaiseni tummansinisen ystävän unelmatilanne. Tällä hetkellä loimea kannattaa kysellä hevostarvikkeiden erikoisliikkeistä, saatavilla on koot 145cm ja 155cm hintaan 159 euroa.





Kukas se sieltä kurkistaa? <3
Toinen loimiostos oli täysin oma hankintani, Rain Busterin ulkoloimi 150 gramman vanuvuorella. Ennen tämän loimen hankintaa Champilla oli fleecevuorellinen sadeloimi sekä todella paksu, yli 300 grammainen ulkotoppis - välistä selkeästi puuttui jotakin. Pitkään harkitsin loimen ostamista, mutta nyt sen vihdoin sain aikaiseksi. Rain Busterin loimi on täysin vedenpitävä ja siinä on hengittävä 600 denierin ripstop-kangas. Koska hevoset viettävät useita tunteja päivästä ulkona loimet päällää, on istuvuutta parannettu lapalaskoksilla ja kiinnitys taattu paitsi mahalenkeillä, myös joustavien takajalkalenkkien avulla. Loimesta löytyy myös häntäläppä, edestä kiinnitys tapahtuu säädettävien pikalukkojen ja kaulakappaleen tarrakiinnityksien avulla.

Mulle on ehdottoman tärkeää, että ulkoloimissa kaulakappale on kiinteänä. Irrotettavat kaulakappaleet ovat usein tuskaisia laittaa paikalleen, eivätkä ne välttämättä pidä täysin vettä, tuulta tai kylmää saati istu hevoselle kunnolla. Ostan siis mieluumin loimen sekä kaulakappaleella, että ilman, jotta voin tarvittaessa vaihdella niitä sään mukaan. Tässä Rain Busterin loimessa kaulakappale on siis kiinteänä! Loimea saa tässä yhdessä värissä koissa 135-165cm hintaan 99,90 euroa.

Mitä piditte kuvista?
Kumpi loimi miellytti enemmän silmäänne?

16 kommenttia

  1. Toi horse comfortin softshell loimi on vaan niin hieno! Ekaa kertaa iskin silmäni tähän horse fair messuillani ollessa nähdessäni tämän kyseisen loimen verkka alueella yhden hepan päällä. Siitä lähtien pyörinyt mielessä ja oishan tää ihana loimi omalle hepalla vaan ihan unelma! Täällä vielä ihan ehdoton lempiväri mun sekä hevosen varusteissa on tummansininen, se vaan sopii omalle punaruunikolle parhaiten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon sun kanssa ihan samaa mieltä, tummansininen on paras väri hevosten varusteissa ja kyllä myös ihmisten ratsastusvaatteissa ;) Ennen mä kannatin tummanruskeaa, mutta nyt on sekin vuosien myötä muuttunut!

      Poista
  2. Kovasti kiinnostaa tuo öljy, jota olit Champille ostanut. Minkä merkkistä se oli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on TRM:n Curragh Carrol Oil. Kannattaa googlata, Wahlstenin uudesta kuvastosta löytyy myös :)

      Poista
  3. Champ on kyllä niin komea uusissa loimissaan! Ja mä vieläkin kuolaan tota edustusloimea..... On se kyllä pirun hyvän näkönen myös hevosen päällä! <3

    VastaaPoista
  4. Meidän tallilla hepat on ulkoilleet jo jonkin aikaa ilman loimia, tietty poikkeuksia löytyy. Millä säillä pitäisit tuota ulkoloimea, nytkö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 150 grammaista toppista pidän hevosella silloin, kun on about parista plussa-asteesta -5 asteeseen. Tai tosi vaikea sanoa, riippuu ihan mitä loimia on alla, tuuleeko, sataako vai paistaako aurinko pilvettömältä taivaalta. Ei näillä säillä tarvitse toppaloimia, meillä on ainakin nyt yli kymmennen astetta lämmintä ja aurinko porottaa :D

      Poista
    2. Aattelin vaan miksi ostit nyt kun ilmat lämpenee :) ihana saada loimet varastoon.

      Poista
    3. Kannattaahan se ostaa, kun siihen oli nyt mahdollisuus :) meillä onneksi varastotilaa riittää!

      Poista
  5. kovasti kaupallisia nämä sun postaukset :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nämä yhteistyöpostaukset tuppaavat olemaan, yllättävää sinänsä :D Tänä vuonna postauksia on tähän mennessä tullut yhteensä 43, joista neljä on yhteistyöpostauksia. Onko se sun mielestä liikaa? Mikä olisi sopiva määrä? :)

      Poista
  6. Noi loimet on kyllä mahtavan näköisiä ja varsinkin toi toppaloimi on aivan ihana, väri on just sopiva Champille :)

    VastaaPoista
  7. Toi edustusloimi on kyllä vaan niin hieno, varsinkin noi jalustimien aukot on kisoissa varmasti tosi kätevät! Ja vaikka tuossa onkin iso toi logo niin se on silti siisti eikä "huuda" merkkiä. Heppa tarttee!! Tosin ehkä tuollainen uusi välikausiloimi olisi tarpeellisempi kun vanha alkaa olemaan jos vähän leikeissä rähjääntynyt... Mutta eikö Suomen kesä ole aina tosi pitkä niin se ulkoloimi voi odottaa ;D

    VastaaPoista
  8. Jostakin joskus luin että 150g täytteellä oleva ulkoloimi on periaatteessa sama asia ku fleece vuorattu ulkoloimi.
    Osaatko ehkä sivistää mua lisää, että onkohan näin vai riippuuko loimesta että meneekö noin vai jotenki muuten? :D

    VastaaPoista
  9. Jostakin joskus luin että 150g täytteellä oleva ulkoloimi on periaatteessa sama asia ku fleece vuorattu ulkoloimi.
    Osaatko ehkä sivistää mua lisää, että onkohan näin vai riippuuko loimesta että meneekö noin vai jotenki muuten? :D

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat