perjantai 6. marraskuuta 2015

#631: Hetkiä tavallisuudesta

Pidän valokuvaamisesta, sen on varmasti tajunnut jokainen tämän blogin puolella joskus vieraillut henkilö. Ajattelen maailmaa usein valokuvaamisen kannalta. Kun ajan aamulla tallille, mietin miten hienon kuvan saisin nousevasta auringosta. Tai kun näen kuusimetsän keskellä vähän ylöspäin kohoavan leveän maantien vasten kirkkaansinistä taivasta, kuvittelen tilanteen valokuvauksen kannalta. Saman kohtalon kokee lähes jokainen arkihetki - "jos tästä ottaisi kuvan, millainen siitä tulisi".

Tällainen ajatteleminen on paitsi älyttömän hienoa ja mukaansatempaisevaa, myös todella raskasta. Raskasta, ihanko tosi? Kyllä! On oikeasti todella ärsyttävää, kun kamera ei ole koskaan mukana, kun sitä tarvittaisiin. Harvemmin ne loistavat ideat osuvat mieleen silloin, kun kuvauslaitetta on lähdetty ulkoiluttamaan tarkoituksella. Näissä hetkissä järjestelmäkameran tehtävää yrittää korvata puhelin, jonka kanssa taiteilusta tulee lähinnä onnettomaksi. Hienokin idea muuttuu kännykän näytöllä suttuiseksi sekamelskaksi, mikä ei vastaa lähellekään sitä visiota, joka on jo päässyt saavuttamaan päässäsi hiukeat mittasuhteet. Ei napattu tälläkään kertaa vuoden luontokuvaa.

Vaikka puhelimella otetut kuvat eivät vastaa laadullisesti sitä tasoa, jota haluaisin täällä blogissa kuvieni parissa esittää, on niitä kuitenkin pakko laittaa esille. Laadun sijaan niissä on paljon muuta: sisältöä. Suunnittelemattomia hetkiä, aitoa tunnetta. Iloa, väsymystä, uskallusta. Pieniä pilkahduksia arjesta. Niissä hetkissä hyvän kuvan nappaamiseen voi riittää kännykkä. Nuo kuvat eivät välttämättä esiinny hyvinä otoksia ulkopuolisille katsojille, mutta ovat äärimmäisen tärkeitä ottajalleen.

Tämän postauksen kuvat ovat, pohjustuksesta päätellen, kuvattu puhelimella. Laitoin mukaan videokoosteen syksyn aikana kuvatuista puhelinvideoista: mukana on pätkiä tallilta ja Horse Show -viikolta. Näitä hetkiä on vaikea ikuistaa oikealla kameralla, mutta ne kertovat tällaisenaan kuitenkin enemmän siitä aivan normaalista arjesta. Ne ovat hetkiä tavallisuudesta.



Kokeilin Champille meksolaisia ja se toimi niillä oikein kivasti! Nyt pitäisi enää metsästää sopivat kaupasta :)
Yritäs tässä ohjasajaa, kun toinen on ihan pörheänä.. Tässä asennossa se seisoi kuin tatti, pörisi ja tuijotti kaukaisuuteen!
Auton ikkunan läpi: filtereitä ei tarvita..
Tällainen satulahuopa voitettiin Riders Innin kisoista! Ihan mun suosikki :)
Tässä esimerkki siitä, miltä näytän normaalisti vs. jos olen menossa jonnekin :D

Champin kanssa selfiehetki! Vasemmanpuoleisessa kiinnittäkää huomio tuohon reunimmaiseen silmään... :D Oikeanpuoleisessa Champ näki ruokaa!
Sain taas ratsastaa Cocolla pari päivää, jee!
Torstaina valmennus alkoi aamulla kello 7.30. Edellisenä iltana rakensin maneesiin kaikki esteet yksin kouluvalmennuksen jälkeen ja pääsin kotiin vasta vähän kymmenen jälkeen illalla. Siinä ei kauheasti naurattanut aamulla herätessä.. :D
Huh, pakkasta jo aamuisinkin ollut niin paljon, että aidat ovat jäässä vielä kymmenen aikaan.

Musta on tullut ihan kokki - kerrankin laitoin ruokaa ;)
Ihana Acsu!
Champilla ei ole kaikki ihan kunnossa.. Se kantaa tätä jakkaraa suussaan :D

36 kommenttia

  1. Voi että, ihana hyväntuulinen postaus :) Champ on niin hassu :)

    VastaaPoista
  2. Toi jakkara :') -> katoin aluks että se jakkara on maassa ja se tuijottaa sitä, kunnes luin kuvatekstin;'')

    VastaaPoista
  3. Millä tallilla Champ asuu? :)

    VastaaPoista
  4. Eikö mikclemit olekaan hyvät suitset vai miksi vaihdat meksikolaisiin? Mietin, kun ajattelin itse ostaa uudet suitset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Micklemit on tällä hetkellä meille vähän turhan kovat :)

      Poista
    2. Millä tavalla kovat? En ole tiennyt että suitsetkin voivat olla liian voimakkaat vaikutukseltaan. :o -Eri ano

      Poista
    3. Joo, micklemeillä Champ jää helposti vähän liian tyhjäksi edestä. Se ei oikein uskalla tukeutua kuolaimeen ja vetää itsensä helposti rullalle. Kokeilin noita meksikolaisia ja niillä se uskalsi enemmän tukeutua eikä vetänyt turpaa ryntäitä kohden niin voimakkaasti! Micklemit on ihan hyvät kyllä, mutta hyvä välillä vaihdella ja kokeilla uusia, jotta löytyy se varmasti parhaiten sopiva :)

      Poista
  5. Champ vaikuttaa kyllä ihan mahtavalta persoonalta! <3

    VastaaPoista
  6. todella ihana postaus! tällaisia lisää<3

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus jälleen! Se on niin ärsyttävää, kun ei ole kameraa, eteen tulee jotain, mistä voisi saada hienon kuvan ja sitten kun lähtee etsimään kuvattavaa kameran kanssa, ei löydy mitään järkevää kuvattavaa.... :D

    VastaaPoista
  8. Sanon tän kaikella rakkaudella; ei tuo Champ ihan se kynttelikön kirkkain liekki ole :_D noin lystikästä hevosta en oo luultavasti koskaan nähnyt! :D

    VastaaPoista
  9. Champ on kyllä niin vitsikäs kaveri että terve :'D Tällasia tavallisuudesta kertovia postauksia on kyllä tosi kiva lukea/katsella etenkin näin toistaiseksi hevosettomana hevosenomistajuudesta haaveillen. :) Pääsee vähän fiilikseen!

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana Champ! :'D Tuo teidän selfie ja erityisesti hevoses silmä onnistui saamaan tämän lukijan nauramaan. Lisää tällaisia! :D

    VastaaPoista
  11. Onko sun mielestä väärin käyttää 20mm kannuksia ratsastuskoulun hevosella joka on haastava esteillä ja kieltelee ellei käske pohkeella eteen? Ja sitten vielä tämä kun eräs meidän tallilla käyvä tyttö sanoi, että jos käyttäisin 20mm niin se repisi karvaa:DJa oli aivan ihana postaus!:)Ei semmonen missä vaan kuvataan pelkkiä huippuhetkiä vaan ihan tavalline postaus arjesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mä luulen, että ratsastuksenopettaja osaa sanoa tähän parhaimman vastauksen. Ratsastaja, joka hallitsee jalkansa ja niiden käytön, voi varmasti valvonnassa käyttää kannuksia turvallisesti :)

      Poista
  12. jee, ihan Super kiva postaus !!!! nää on ihan parhautta nää kännykkä videot maastosta!! lisää tämmösiä ! ja sun videopostauksetkin on tosi hyviä :)

    VastaaPoista
  13. Oikein ihana postaus! Toi sun tekemä ruoka näytti superhyvältä, mitäs se ihan tarkalleen ottaen oli?��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on lohta, jossa on päällä mozzarellaa, tomaattia, rucolaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Lisukkeena oli pastaa ja rucola-valkosipulijuttua. Emmä tiedä, mä en osaa yhtään kokata, mutta sain jonkun inspiraation :D kiitos!

      Poista
    2. No NAM!!!! <3 mieletön inspiraatio ;)

      Poista
  14. Champ on ehkä yksin huumorintajuisimmista hevosista, jonka tiedä. Sen ilmeet ovat hauskoja. Maastossakin katselee hassusti maisemia.

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat