sunnuntai 31. elokuuta 2014

#404: Kisaturistina Laaksolla

Perjantaina vietin pitkästä aikaa kunnollista vapaapäivää niin, etten ollut sopinut mitään tähdellistä tekemistä itselleni. Aamulla heräilin rauhassa vasta yhdeksän jälkeen ja kävin putsaamassa valmentajani luona karsinat, jonka jälkeen päätin lähteä käymään pitkästä aikaa ihan vain turistina estekisoissa. Helsingissä, Laakson ratsastusstadionilla, on kisattu torstaista lähtien "ulkokauden päätöskisojen" merkeissä: lauantaina ratkaistiin LähiTapiola GP:n finaali ja tänään sunnuntaina kilpaillaan autosta.
 
Olin itse kuitenkin lauantaina töissä, kuten myös tänään, joten nuo pääluokat jäävät valitettavasti välistä.. No, perjantaina suuntasin yhden jälkeen Laaksolle kameran kanssa tarkoituksena istuskella katsomossa ja ottaa vähän kuvia sään niin salliessa. Heti kilpailupaikalle päästyäni näin monia tuttuja ja vaihtelinkin kuulumisia muutamien ratsastajien ja toimihenkilöiden kanssa. Avoin 120cm-luokka oli juuri loppunut ja seuraavana starttasi 130cm. Näin Johkun rakentamassa rataa ja hilpaisin kulkuni kentälle kysymään, tarvitseeko hän apua. Auttelin Johkua hetken, kunnes Helsingin ratsastajien edustaja tuli kysymään, kerkeisinkö jäädä töihin ihan "virallisestikin".
 



 
No, haimme sitten kansliasta mulle rannekkeen ja jäin kentälle odottamaan luokan alkua. Puhetta oli, että verryttelyssäkin saattaa tarvita apua jossakin välissä, kun ponien GP-finaalissa tehtiin jotain tarkastuksia. Hieman 130cm-luokan alkamisen jälkeen taivas repesi ja vettä tuli ihan kaatamalla. Olin tietysti varautunut vain tennareiden ja nahkatakin verran, joten juoksin nopeasti kansliaan pyytämään kumpparit ja sadetakin lainaan. Onneksi sellaiset sain, kiitos siitä!
 
Luokka eteni enemmän tai vähemmän sateen siivittämänä, mutta se ei menoa haitannut. Oli tosi kiva olla pitkästä aikaa töissä kisoissa, kun en ole oikeastaan koko kesänä kerennyt tuota hommaa tekemään.. Viimeksi kesäkuussa Hattelin kisoissa! Kerkesin vaihtaa muutamia sanoja ratsastajatuttujen kanssa kentällä heidän odottaessa omaa lähtövuoroaan, joten siltäkin osalta oli oikein mukavaa päästä katsomon sijaan alas muiden toimihenkilöiden seuraan.
 



 
En viettänyt kisoissa aikaa kahta ja puolta tuntia pidempään, sillä kun 130cm-luokka oli ohi, olisi seuraavan luokan alkamiseen ollut aikaa yli puolitoista tuntia. Päätin sitten lähteä tallille ratsastamaan Champin: maastoon! Sain mukaan mitä parhainta seuraa ja meillä olikin oikein mukava puolitoistatuntinen maastolenkki. Tosin hevonen oli saanut vasempaan takajalkaansa neljän sentin viiltohaavan riehuessaan tarhassa.. Onneksi jalka ei ole ollut lämmin tai turvonnut ja ruuna on liikkunut puhtaasti (*kop kop*).
 
Tällainen perjantai tällä kertaa - tosi kivaa vaihtelua. Syksyllä tulen olemaan enemmän töissä kisahommissa, ainakin Horse Show'n ja Team Eurohorsesin merkeissä. Kun tuota hommaa on tehnyt vuodesta 2007 asti, ei sitä oikein osaa enää lopettaa :)

17 kommenttia

  1. Hienoja kuvia oot Aada napsinut, sekä kiva postaus ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus :) Tekisitkö My Dayn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tehdä sitten, kun inspiraatiota siihen on :)

      Poista
  3. Tosi mageit kuvii! Milläs kuvastussetillä kuvaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/p/ukk.html Tuolta löydät vastauksen:

      "Nykyään omistan Canonin 7D -järjestelmäkameran, jolla kuvaan kaikki kuvat ja suurimman osan videoistani. Vuoden 2012 loppupuolen kuvat on otettu Canonin 60D-järjestelmäkameralla ja sitä ennen blogin muut kuvat Canonin 450D-järjestelmäkameralla. Objektiivina käytän suurimmaksi osaksi Canonin EF 70-300/4-5.6 L IS USM (linkki tässä), mutta minulta löytyy myös kaksi pienempää ja halvempaa Canonin objektiivia."

      Poista
  4. onko after ride partyt hihsis k18??

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus :) Mekin oltiin laaksolla pe-su kun mun hevonen meni pe 120cm ja la ja su racing-luokat 130 ja 135cm tasolla, harmi ettei törmätty kun me lähettiin pe sen 120cm luokan jälkeen :)

    www.iddejacoda.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, harmi etten kerennyt kuvaamaan 120cm luokkaa! :(

      Poista
  6. sinut on haastettu :)
    http://heppahumputtelua.blogspot.fi/2014/08/151-haastetta-pukkaa.html

    VastaaPoista
  7. jos on ostanut lipun la illaksi niin saako mennä aikaisemmin samalla lipulla shoppailemaan Expoon?:)

    VastaaPoista
  8. Ei tietenkään minulle kuulu mutta saitko töistä tuolla kisoissa palkkaa tai korvausta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti suurin osa kuvaajista sai ainakin ilmaiset sapuskat.

      Poista
    2. Rahallista korvausta eivät vapaaehtoiset saa, mutta kisoissa maksetaan yleensä majoitus+ruoat ja ollaan saatu myös lippuja horse showhun, apassionataan, tallinnan horse showhun, kylpylään ja muihin kisoihin/näytöksiin :) näistä kisoista olisin saanut ruokaa, mutten ollut nälkäinen.

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat